top of page
תמונת הסופר/תTaiwanit

טייוואן מבעד לעיניים ישראליות - מרדכי בן חמו

שם: מרדכי בן חמו

גיל: 25

מקום מגורים כיום: ירושלים

מתי ביקרת בטייוואן ובאיזו מסגרת? ביקרתי בטייוואן בספטמבר 2024 במסגרת סיור לימודי מהאוניברסיטה העברית, הסיור הלימודי היה כ-8 ימים, אך טיילתי בטייוואן בסך הכל כשלושה שבועות.

מרדכי בן חמו בטייוואן

1. למה טייוואן?


טייוואן, שעולה לכותרות לא מעט, בין אם זה בהקשר הכלכלי ותעשיית השבבים ובין אם זה בהקשר היחסים עם סין, סקרנה אותי מאוד, כיוון שהיא הזכירה לי את מדינת ישראל, יחסית קטנה אך מעוררת עניין רב בעולם. במסגרת התואר שאני כעת עושה במזרח אסיה ומנהל עסקים, עלתה ההזדמנות לבקר בטייוואן כחלק מסיור לימודי מטעם האוניברסיטה. בעיני זו היתה הזדמנות מצויינת לחוות, להכיר וללמוד מהמפגש עם התרבות והאנשים ולא רק כחלק מקורס כזה או אחר באוניברסיטה.

מקדש בטייוואן

2. חוויה בלתי נשכחת מטייוואן?


קשה לבחור רק חוויה אחת, אז אבחר לספר על שתיים. הראשונה הייתה ביום הראשון שלנו בטייוואן. נסענו לפארק הלאומי יאנגמינג שאנג הממוקם ממש בטייפה, כ-20-30 דקות נסיעה ממרכז העיר. לאחר שטיילנו כל היום, בין היתר באמצעות האוטובוס המאפשר להגיע לחלקים שונים בפארק, התעייפנו והחלטנו שהגיע הזמן לחזור חזרה לעיר. חיכינו לאוטובוס חזרה לעיר, אך כאשר הוא הגיע נוכחנו לגלות שהוא מלא עד אפס מקום. הבחור שהיה על האוטובוס הסביר לנו שזה האוטובוס האחרון חזרה לעיר ואנחנו חייבים לעלות עליו, אך גם אם ממש רצינו, מקום לארבעה אנשים לא היה שם. החלטנו לא לעלות וחשבנו לקחת אובר חזרה לעיר, אך בעוד אנחנו מתלבטים, נתקלנו באדם מבוגר שהיה בדרכו לרכב שלו והחלטנו לשאול אותו אם הוא נוסע חזרה לעיר. הוא לא דיבר אנגלית כלל, אך עם הסינית השבורה שלנו הצלחנו לתקשר איתו, מפה לשם מצאנו את עצמנו תופסים איתו טרמפ חזרה לטייפה, כאשר הגענו לעיר, רציתי לתת לו מתנה קטנה, הסבירו לנו שזה מקובל ושכדאי להביא איתנו מהארץ כך שנוכל לתת במידה וניתקל במישהו והוא יתן לנו. הוא היה נבוך וסירב לקבל את המתנה. המעשה הזה, של לעזור לאנשים זרים שאתה לא מכיר ולהיות נבוך כשרוצים להודות לך, כי זה בעיניך מובן מאליו, הרשים אותי כל כך.

חוויה שנייה הייתה במסגרת המשלחת מטעם האוניברסיטה. את התוכן ומפגשי המשלחת, כיוונו רחוק וגם הגענו. אחד המפגשים שהצלחנו לקבוע בעזרת הנציגה הישראלית בטיוואן מיה ירון, היה עם אריק צ'ו, יו"ר מפלגת ה- KTM. עצם זה שהוא פינה זמן עבור סטודנטים שהגיעו מישראל לא היה מובן מאליו, ומעבר לכך היה מרתק לשמוע אותו מדבר על ההשקפה ונקודת המבט של המפלגה לגבי טייוואן, היחסים עם סין ועוד. אין ספק שזו הייתה חוויה לא סטנדרטית ובלתי נשכחת.

מפגש עם אריק צ'ו, יו"ר מפלגת ה- KTM
מפגש עם אריק צ'ו, יו"ר מפלגת ה- KTM
טייוואן

3. מקום בטייוואן שלדעתך אסור לפספס?


מקום שבעיני אסור לפספס הוא הפארק הלאומי קנטינג. הניגודיות בין הג'ונגלים של טייוואן שמגיעים עד לקו החוף ופוגשים את האוקיינוס היא משהו יוצא מן הכלל שגורם לך לחוות את הטבע בצורה שונה ועוצמתית. לדעתי זה מקום שאי אפשר לוותר עליו, במיוחד לחובבי החופים והטבע.


4. הצילום האהוב עליך מטייוואן?


בתור צלם זה קצת קשה לבחור צילום אהוב, במיוחד שיש כל כך הרבה, אבל אם אני חייב אז זו התמונה הזו שצילמתי בפארק יאנגמינג שאנג.

איש מבוגר בפארק יאנגמינגשאן בטייוואן


5. מה היית לוקח מטייוואן לחיים בישראל?


אני חושב שיש הרבה מה לקחת וללמוד מטייוואן. הייתי לוקח את את הסבלנות וההבנה שדברים יכולים לקחת זמן. יש לטייוואנים את היכולת לחשוב ולתכנן לטווח הארוך, נקודת המבט שלהם היא קדימה ואם הם ניצבים בפני בעיה הם ינסו לטפל ולחשוב איך הם פותרים אותה לטווח הארוך. נקודת המבט הזו עלתה בין היתר בשיחה שלנו עם אריק צ'ו בנוגע ליחסי סין-טייוואן. לדעתי לי ולנו בתור ישראלים יש הרבה ללמוד מזה. לעיתים מרגיש שבארץ אנחנו עסוקים בכיבוי שריפות ומזניחים טיפולי שורש בבעיות, חסרה לנו הסבלנות וההבנה שיש תהליכים שדורשים זמן ובעיני זה משהו שעלינו ללמוד מטייוואן.

מסעדת דים סאם בטייוואן

טייפה 101




הייתם בטייוואן ויש לכם סיפור מעניין לשתף אותנו?

צרו איתנו קשר ונשמח לארח אתכם במדור ״טייוואן מבעד לעיניין ישראליות״ בבלוג Taiwanit.


taiwanit logo



Commentaires


  • LinkedIn - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
Jiaoxi Sietian Temple.jpg

צרו קשר

bottom of page